IKOna smaku!
  • pl
  • en

Mięso i przetwory drobiowe

 

Zakład ubojowy IKO Kompanii Drobiarskiej w Augustowie wykorzystuje w uboju kurczęta wyłącznie z produkcji własnej oraz ferm ściśle współpracujących z IKO. 

Ubój odbywa się z zastosowaniem nowoczesnych linii technologicznych w zakładzie w Augustowie o wydajności 6000 kurcząt na godzinę, co w pełni pozwala na przerób całej ilości drobiu wyhodowanego w spółce. Nowoczesne linie ubojowe pozwalają na pozyskanie mięsa wysokiej jakości, charakteryzującego się rozpoznawalnymi walorami smakowymi. Wraz ze wzrostem produkcji zakład zmodernizował instalację chłodniczą, usprawnił rozładunek żywca, organizację produkcji oraz technologię pakowania produktów. Obecnie poza pakowaniem na tacki, owijaniem folią i pakowaniem próżniowym spółka IKO oferuje nowoczesną formę pakowania w atmosferze modyfikowanej (MAP). Dzięki temu spółka IKO postrzegana jest na rynku jako solidny producent najwyższej jakości smacznego mięsa drobiowego.

Podział tuszki odbywa się w dwóch zakładach rozbiorowych: Augustowie i Wiktorowie. Łączna zdolność produkcyjna tych zakładów to 2500 ton mięsa miesięcznie.

IKO Kompania Drobiarska Sp. z o. o. | Augustowo 26, 64-050 Wielichowo | telefon 061 44 44 600, fax 061 44 44 601
realizacja: Studio Fabryka, projektowanie stron