IKO producent mięsa drobiowego

O firmie

IKO Kompania Drobiarska Sp. z o.o. powstała w 1999 roku. Jest polską, dynamicznie rozwijającą się firmą, działającą w pełnej integracja produkcji. Fermy i zakłady przynależące do Spółki zajmują się produkcją jaj, wylęgiem piskląt, produkcją pasz, hodowlą kurcząt, ubojem, przetwórstwem oraz dystrybucją produktów. Każdy etap produkcji odbywa się pod stałym nadzorem weterynaryjnym i jakościowym.

Naszym celem jest produkcja i sprzedaż wysokiej jakości mięsa drobiowego o wybitnych walorach smakowych.

skontaktuj się z nami

Wysoka jakość mięsa drobiowego

Spółka kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość mięsa drobiowego.

Do żywienia drobiu używane są polskie zboża o wysokich walorach żywieniowych i jakościowych. Komponenty stosowane w produkcji pasz spełniają wysokie wymagania sanitarne, żywieniowe i ekologiczne.

Wszystkie zakłady wchodzące w skład Kompanii są ściśle nadzorowane przez służby weterynaryjne. Wewnętrzny, w pełni zintegrowany system nadzoru produkcji gwarantuje pełną identyfikację surowca i produktu.

zobacz nasze produktyskontaktuj się z nami

Struktura

W skład zintegrowanej struktury kompanii wchodzą:

1. Zakład Wylęgu Drobiu w Rosinie

2. Wytwórnia Pasz w Stargardzie

3. Zakłady Przetwórcze w Wiktorowie i Ostrowcu Świętokrzyskim

4. Zakłady Uboju Drobiu w Augustowie oraz Golczewie

produkcja kurcząt zakład wylęgu
produkcja wysokiej jakości mięsa drobiowego

Miesięcznie 3,5 tysiąca ton mięsa

Miesięcznie produkujemy około 3,5 tysiąca ton mięsa i przetworów. Nasze produkty od wielu lat rozpoznawane są na rynkach Europy, Afryki i Azji. Współpracujemy z wiodącymi sieciami handlowymi zajmującymi się rynkiem detalicznym, hurtowym oraz gastronomicznym.

Wszystkie zakłady produkcyjne nadzorowane są przez służby weterynaryjne a w pełni zintegrowany system nadzoru produkcji gwarantuje pełną identyfikację surowca i produktu.

Naszym celem jest produkcja i sprzedaż wysokiej jakości mięsa drobiowego oraz przetworów o wybitnych walorach smakowych.

Potencjał

Pasze: 84 000 ton rocznie
Pisklęta: 25 milionów sztuk rocznie
Ubój: 24 miliony kurcząt rocznie
Sprzedaż: 42 000 ton produktów rocznie